11 Haziran 2009 Perşembe

Kurye Uluslararası Video Festivali

Haber

Kaynak: http://www.kuryevideo.org/projects.php?section=2

2-12 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Kurye Uluslararası Video Festivali’nin onur konuğu dünyaca ünlü sanatçı Stelarc olacak.


Çağdaş sanatın ve yükselen iletişim mecrası ‘yeni medya’nın vazgeçilmezi videolar, 2 - 12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Kurye Uluslararası Video Festivali’nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. Kurye Video Organizasyonu’nun düzenlediği ve uluslararası bir video seçkisinin yanı sıra kapsamlı yan etkinlikleriyle de İstanbul’un dikkatini video sanatı ve yeni medyaya çekmeye hazırlanan festival, Akbank Sanat ve Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs’te gerçekleşecek.

Kurye Uluslararası Video Festivali’nin onur konuğu, görüntüleme sistemleri, protez, robotik ve sanal gerçeklik kullanarak işler üreten Avustralyalı ünlü sanatçı Stelarc olacak. İnsan bedeninin sınırlarını keşfetmek amacıyla yola çıkan, insan bedenini ve sanatı, teknoloji ve tıpla birleştirerek gerçekleştirdiği çalışmalarla dünya çapında ses getiren sanatçı Stelarc, 5 Haziran 2009’da Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği konuşma ile İstanbullulara yeni bir dünyanın kapılarını aralayacak.
Değerlendirilmeye alınan üç yüzü aşkın video arasından seçilen Kurye Uluslararası Video Festivali Gösterimlerine yirmi iki ülkeden altmış sanatçı katılacak. Festivalde; animasyon ve türleri, müzik videoları, deneysel çalışmalar ve performans videoları başlıkları altında gösterimler sunulacak.

1999 yılında kurulan ve geçen seneler içinde altmış şehre yayılarak en geniş dijital film festivali haline gelen onedotzero Festivali’nden üç seçki; yirmi dokuz şehri bünyesinde barındıran Upgrade International’ın bu seneki Venedik Bienali Türk Pavyonu küratörü Başak Şenova küratörlüğünde gerçekleştirilen 2008 seçkisi; Avrupa çapında prestijli mekân ve film festivallerini bir arayan getiren tek eşzamanlı kısa film yarışması Betting on Shorts şeçkisi; uluslararası arenada oldukça geniş bir ağa sahip olan ve Kurye Video Festivali için Essence/Borders başlığı altında hazırlanan International Art Expo gösterimi; Ukrayna’da başlayan genç bir festival Wiz Art Festivali sunulacak gösterimler arasında yer almakta.

Festival ayrıca Çek Cumhuriyeti ve İsveç’ten özel seçkiler sunacaktır. Çek Cumhuriyeti’nin animasyon ve sinema alanında uzmanlaşan prestijli okulu Film School Zlin çalışmaları ve Swedish Film Institut tarafından derlenen İsveç animasyonları ile izleyenler bu iki ülke animasyonlarını mercek altına alacaklar.


Festivalin en renkli konuklarından biri de Cie Mulleras Dans Topluluğu olacak. İnternette dansın ilk temsilcilerinden olan Mulleras Dans Topluluğu’nun dans, müzik, video ve multimedyanın birbirleriyle etkileşimini öneren “96 detay” projesi bodig ortaklığıyla gerçekleştirilen gecede İstanbullu sanatseverlerin karşısında olacak.
Animasyon konusunda dünyanın en önde gelen ülkesi Çek Cumhuriyeti’nin animasyon ve sinema alanında uzmanlaşan saygın okulu Film School Zlin ögrencileri ve eğitmenleri tarafından verilecek workshoplar ile Garry Hall, Kirk Woolford ve Stelarc’ın da aralarında bulunacağı katlımcılarla gerçekleşecek “Beden ve Teknolojiler” başlıklı konferans festivalin en ilgili çekici etkinlikleri arasında yer alacak.
Kurye Uluslararası Video Festivali on bir gün sürecek ve etkinlikler Akbank Sanat, Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs ve Talimhane Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Festival Programı:

Akbank Sanat Açılış Gösterimi ve Kokteyl: 2 Haziran 2009, 17.00
Akbank Sanat Video Gösterim Seansları: 3/4/5/9/10/11/12 Haziran 12.00- 19.30
Bilgi Üni. Santral Kampüs Video Gösterimleri: 6-12 Haziran 2009, 12.00-18.00, E1 Binası- 306
Çek Animasyon Workshopları: 2-4 Haziran 2009, 13.00-18.00, Bilgi Üni. Santral Kampüs E1 Binası- 306
Stelarc Semineri: 5 Haziran 2009, 19.00, Akbank Sanat
“Beden ve Teknolojiler” Paneli: 6 Haziran 2009, 12.00, Bilgi Üni. Santral Kampüs E4 Binası 305
Cie Mulleras Performansı: 10 Haziran 2009, 20.00, Talimhane Tiyatrosu








Hiç yorum yok:

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.