28 Nisan 2009 Salı

Sürekli Başarı Ödülleri

OYÇED

OYUN YAZARLARI VE ÇEVİRMENLERİ DERNEĞİ’NİN SÜREKLİ BAŞARI ÖDÜLLERİ

OYÇED-Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği, 20 yılı aşkın süredir oynanmakta olan tiyatro oyunlarını desteklemek ve bu oyunların sürekli başarılarına kamuoyunun dikkatini çekmek için onları ödüllendirme kararı almıştır.

Bu oyunlar; Hüzzam (Devlet Tiyatroları), Lüküs Hayat (İstanbul Şehir Tiyatroları), Ferhangi Şeyler (Ortaoyuncular), Yargı (Bizim Tiyatro), Bir Garip Orhan Veli (Kenterler Tiyatrosu), Ben Anadolu (Kenterler Tiyatrosu) ve Samah (Ankara Deneme Sahnesi) olarak saptanmıştır.

Oyun yazarları ve çevirmenleri olarak, sözcüklerimizi, düşlerimizi ve dile getirmek istediğimiz gerçekleri, bu kadar uzun süre, seyircilere etkili bir biçimde ileten ve bizleri seyircilerimizle buluşturan yapımları sahneleyen tiyatrolara, bu yapımlarda görev alan sanatçılara ve emekçilere teşekkür borçluyuz.

Sürekli Başarı Ödüllerinden ilki, 13 Nisan 2009 tarihinde, 25.yılını kutlayan Lüküs Hayat”i sahnelemiş olan İstanbul Şehir Tiyatroları’na, ikincisi ise, 15 Nisan 2009’da, 23 yıldır Ferhangi Şeyler’i oynamakta olan Ortaoyuncular’a verildi. Kalan ödüller, sözkonusu yapımlar için düzenlenecek olan törenlerle sahiplerine teslim edilecek.

OYÇED YÖNETİM KURULU

www.oyunyazarlarivecevirmenleri.org

Hiç yorum yok:

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.