28 Nisan 2009 Salı

Ve Tanrı Dedi ki - Person - Garajistanbul

Oyun

Türk oyuncularla
Türk seyricisine İngilizce bir oyun olarak oynanması bana çok anlamsız geldi.
Oyunun metninden alıntılarla
sadece 1 sayfa ile "yetinin dercesine" bir sunuş şaşırtıcı bir ağırlamaydı, üstelik böylesine metin ağırlıklı bir oyunda.. (Garajın bilet fiyatları ise seçici seyrini sürdürüyor.)

Bunları aşabilen seyirci için "farklı bir dünya algısını tazeleyici akışı" ve yetenekli oyuncuları sayesinde "melankolik duruş, kostüm ve sözlerle dolu yaratımları"yla ilginç bir oyun tabi, diğer yandan canlandırma ile fonda oluşturulan görsel destekleyici yanlar ise eserin olmazsa olmaz bir parçası gibi hissediliyor.

Alıntı

Bünyesinde çeşitli ülkelerden sanatçıları barındıran Atina merkezli uluslararası tiyatro topluluğu Person, yeni oyunu Ve Tanrı Dedi ki’nin dünya prömiyerini, Türkiye’de garajistanbul’da gerçekleştiriyor.

Ve Tanrı Dedi ki, geriye dönüşü olmayan bir felaketin tüm anlamı; hafızayı, paylaşılmış geçmiş ve hayal edilen gelecek anlamında zamanı sildiği bir çeşit kıyamet sonrası, zamansız, mekansız bir ortamda geçmektedir. Bu kıyamet sonrası mekanda geriye sadece bir adam, bir kadın ve bir bebek kalmıştır. Kişisel ve kişiler arası geçmişlerin silinmesi yüzünden birbiriyle iletişim kuramayan adam ve kadın varoluşlarının tek referansı olarak bebeğe tutunmaktadır. Tüm kaynakların tükendiği bu ortamda bebeğin beslenme zorunluluğu insanın savunmasızlığının yaşayan bir portresi haline gelir.

http://www.garajistanbul.org/etkinlik.php?id=245

Hiç yorum yok:

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.