13 Mayıs 2009 Çarşamba

12.Uluslararası İstanbul Kukla Festivali

Haber

Kaynak: http://www.trt.net.tr/

12.Uluslararası İstanbul Kukla Festivali

Festivalin bu yılki 'Onur Ödülü', Karagöz ve gölge sanatına katkılarından dolayı İstanbul Modern'e verildi.
Yayına Giriş: 06.05.2009 08:53:04
Güncelleme: 06.05.2009 08:56:12

12. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında verilen "Onur Ödülü"ne, Karagöz ve gölge sanatına katkılarından dolayı İstanbul Modern Sanat Müzesi (İstanbul Modern) layık görüldü.

Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen festivalin açılış töreninde konuşan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmeni Dikmen Gürün, festivalin bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın destekleriyle düzenlendiğini söyledi..

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği olarak, geleneksel Türk tiyatrosunun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gürün, festivalin coşkulu geçmesi temennisinde bulundu..

Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Cengiz Özek de festivale bu yıl 12 ülkeden 20 grubun katılacağını ve 75 gösteri sunulacağını kaydetti.

Bunun yanı sıra söyleşiler, sergiler ve workshop'ların düzenleneceğini ifade eden Özek, desteklerinden dolayı İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'na teşekkür etti..

Festival, Metin And'ın Anısına İthaf Edildi.
Özek, festivalin, geleneksel Türk tiyatrosuna önemli katkılar sunan Prof. Dr. Metin And'ın anısına ithaf edildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Özek, bu yılın "Onur Ödülü"ne layık görülen İstanbul Modern'in Genel Müdürü Güriz Atış Azrak'a ödülü sundu. Azrak da kendilerini ödüle layık görenlere teşekkür etti..

Fransa, Rusya, Macaristan, İspanya ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 12 ülkeden 20 grubun kukla gösterileri sunacağı festival, 17 Mayıs'a kadar sürecek.




Hiç yorum yok:

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.