28 Mayıs 2008 Çarşamba

Karanlık Korkusu - Şahika Tekand

Oyun

Absürd akımın yanı başımızdaki temsilcisi saydığımız Şahika Tekand'ın yeni çalışmasını ve Stüdyo Oyuncularının eşsiz performansını dün akşam boş yer kalmayacak şekilde dolan Garaj İstanbul'da keyifle seyretme fırsatı bulmuş olduk.

Tekand çalışmalarında, oyuncularının performansını her zaman en üst sınırlarına çekecek şekilde; onları ritim, düşünce, duygu ve fiziksel açıdan zorlamayı ve tasarladığı paralel algısal süreçler içinde uyumlamayı tercih eden yaklaşımıyla, eserlerini hayranlıkla seyreden özel seyircisini artık çoktan aşarak, kentin daha geniş kitlelerine (ve özellikle gençlere) doğru olan yönelimini sürdürüyor. (Maruz kalış, "Gerçek Zamanda" Öğreniş, Dönüşüm, Komutlar, Kodlar, Simgeler,.. çalışmalarının anahtar kelimeleri..)

Özgün metinleri ile sahnelediği oyunlarının yanısıra, Tekand'ın ve genişleyen Stüdyo Oyuncuları ekibinin tiyatro eğitim çalışmalarına olan katkısı hiç bir zaman unutulmayacaktır.

Zor ama keyifli süreçlerle tanışma merakınızı giderebilmeniz için, mutlaka onların Nişantaşı Akirman sokaktaki mekanlarını ziyaret edmeyi unutmayın. Hayatınızda farkedilebileceğiniz daha çok şeyler olduğunu, eğer katılırsanız o çalışmaların size hiç bir zaman unutturmayacağına tanık olacaksınızdır..

Hiç yorum yok:

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.